друкувати


Cімейне фермерське господарство може отримати від держави додаткову фінансову підтримку

1 квітня 2020, 14:00

Члени сімейних фермерських господарств (СФГ) можуть отримати додаткову фінансову підтримку. Головна умова – подання заяв членів господарства до податкової. Про це повідомляє головне управління ДПС у Рівненській області. 

«Відповідно до п. 5 Порядку № 565 для отримання такої підтримки голова СФГ подає не пізніше ніж за 5 робочих днів до початку місяця до контролюючого органу за місцем свого обліку як платника єдиного внеску відповідні заяви від себе та усіх членів СФГ (крім членів/голів СФГ, які підлягають страхуванню на інших підставах або звільняються від сплати ЄСВ відповідно до ч. 4 ст. 4 Закону №2464, та не беруть добровільної участі у системі загальнообов'язкового державного соціального страхування, не мають права на отримання додаткової фінансової підтримки). До заяв голова фермерського господарства додає копію договору (декларації) про утворення СФГ», – ідеться в повідомленні.

Повідомляється, що право на отримання додаткової фінансової підтримки виникає у членів/голови СФГ з 1 числа місяця, наступного за місяцем подання заяви.

Розміри, у яких надається додаткова фінансова підтримка та умови їх визначення передбачені пп. 3 та 4 Порядку № 565.

Контролюючий орган розглядає заяви протягом трьох робочих днів і у разі відмови у їх задоволенні повідомляє про це голові СФГ.

Контролюючий орган має право відмовити у задоволенні заяви, якщо:

- СФГ не зареєсфінансова підтроване платниками єдиного податку четвертої групи згідно із ПКУ;

- члени/голова СФГ мають заборгованість із сплати ЄСВ;

- члени/голова СФГ не перебувають на обліку як платники ЄСВ в реєстрі страхувальників.

Нагадаємо, що аграрний комітет після голосування Радою законопроекту за землю підготує оновлену програму держпідтримки тваринництва: компенсація 80% вартості придбання нетелів у племінній справі.