друкувати


Єврокомісія позитивно відзначає процес реформування аграрної галузі ― Рутицька

29 червня 2016, 14:09

Єврокомісія позитивно відзначає процес реформування аграрної галузі. Про це повідомила заступник Міністра з питань євроінтеграції Владислава Рутицька.

Вона зазначила, що під час поїздки було обговорено важливі питання у сфері безпечності та якості продукції з заступником Генерального директора з питань торгівлі Європейської Комісії Сабіною Вейянд: "Згідно звіту Єврокомісії, Україна увійшла до топ-10 основних імпортерів сільськогосподарської продукції до ЄС. Ми на 7 місці".

"Відзначу, що останнє засідання Діалогу проходило в Києві в квітні 2015 року під моїм головуванням і мало "історичну" роль. Десяте засідання ми проводили вперше після підписання Україною та ЄС Угоди про асоціацію", ― зазначає Рутицька.

"Українська сторона повідомила про основний напрям реформ за програмою "3+5", російські санкції, політику в сфері ГМО, розвиток сільських територій. У свою чергу, наші колеги з Європи відзначили важливість розвитку органічного виробництва та контролю за безпекою продукції. Ми маємо підтримку Єврокомісії у наших подальших кроках", ― повідомила заступник Міністра з питань євроінтеграції.

Також вона прокоментувала питання збільшення квот на безмитні поставки української продукції на ринок ЄС.

"Ми обговорили це питання з Європейським Комісаром з питань сільського господарства та розвитку сільських територій Філом Хоганом, який давно підтримує Україну та сільське господарство зокрема в європейському напрямку реформ. Ми окреслили своє бачення щодо квот та можливого перегляду їх обсягу і продовжуємо і надалі працювати в цьому напрямі. Гарантуємо кропітку роботу, націлену на результат", ― підсумувала Рутицька.