друкувати


ДП «Укрспирт» виготовлятиме дезінфікуючий засіб для виробництва антисептиків

31 березня 2020, 14:00

Ухвалений Верховною Радою законопроект №3275 дозволяє, серед іншого, ДП «Укрспирт» виготовляти дезінфікуючий засіб одразу на базі своїх заводів. Про це повідомила прес-служба Укрспирту. 

«Верховна Рада проголосувала за законопроєкт №3275, який, серед іншого, дозволяє виготовляти дезінфікуючий засіб (сировину для антисептиків) на базі заводів ДП "Укрспирт". Під ці потреби працюватимуть додаткові заводи підприємства», – йдеться у повідомленні.

Як зазначив в. о. голови ДП «Укрспирт» Сергій Блескун, депутати проголосували за зміни у законодавство, які дозволяють закласти ціну на спирт без акцизу у виробництво дезінфікуючого засобу для антисептиків.

До 30 квітня ДП «Укрспирт» виготовлятиме дезінфікуючий засіб відразу на базі своїх заводів. Процедура така: вітчизняні виробники надають нам тару, ми виробляємо спирт, проводимо його денатурацію та виготовляємо дезінфікуючий засіб (за затвердженою рецептурою). Увесь процес відбувається під наглядом працівників Державної податкової служби, — повідомив Блескун.

Нагадаємо, що ДП «Укрспирт» не буде підіймати ціни на спирт, попри сезонне підвищення цін на сировину — кукурудзу та пшеницю.