друкувати


Укрзалізниця буде лояльною до малодіяльних станцій на час карантину, – Рязанцев

31 березня 2020, 09:28

На час карантину Укрзалізниця буде максимально лояльною по відношенню до малодіяльних станцій. Про це під час онлайн брифінгу «Зернова логістика на карантині» на Elevatorist.com заявив директор з розвитку бізнесу «Укрзалізниці» Андрій Рязанцев.

«У цей важкий період для країни будемо коригувати свої дії з приводу цих станцій. Зараз, в ситуації, коли є проблеми з реалізацією продукції або ж з її виготовленням, ми будемо максимально лояльні щодо малодіяльних станцій», – заявив Рязанцев.

Також Рязанцев розповів про те, що днями в міністерстві інфраструктури проводили нараду, під час якої розглядались питання роботи малодільних станцій

Було проведено нараду на якій доповідали представники УЗ з цього приводу. Я думаю що в кінцевому результаті рішення яке буде затверджено по малодіяльних станціях порадує ринок своєю лояльністю, – відзначив Рязанцев.

Також Рязанцев в умовах обмеженої кількості тяги порадив бізнесу переходити на маршрутні відправки

Дива не станеться і нам не подарують локомотиви. У зв’язку з цим маршрутизація буде посилюватися і буде основою на якій буде будуватися обсяг перевезень. Це об’єктивна реальність. Якщо ми говоримо про те, що бізнес робить станцію і ми її приймаємо як маршрутну для маршрутного елеватора – вона не потрапить до списку малодіяльних, – наголосив він.

Нагадаємо, що науково-економічна рада, до складу якої входять провідні фахівці-науковці залізничної галузі, рекомендувала Укрзалізниці запровадження маршрутизації перевезень вантажів.