друкувати


Парламент проголосував про звільнення міністрів фінансів та охорони здоров’я та лишили відомства без очільників

30 березня 2020, 14:42

Депутати Верховної Ради України на позачерговому засіданні зняли двох ключових міністрів у боротьбі з коронавірусом та відмовились призначати нових. Міністерство фінансів та міністерство охорони здоров'я залишились без міністрів. 

Депутати проголосували за звільнення міністра охорони здоров’я Іллі Ємця. Таким чином, «за» проголосували 271, «проти» – 27, «утримались» – 23. Однак не проголосували за призначення відповідним міністром Максима Степанова. Щодо цього питання «за» проголосували 217, «проти» – 0, «утримались» – 91.

Також проголосували за звільнення міністра фінансів Ігоря Уманського. «За» проголосували 249, «проти» – 7, «утримались» – 59. Однак не вистачило голосів за призначення відповідним міністром Сергія Марченка, тут «за» – 223, «проти» – 1, «утримались» – 91 .

Не підтримали запропоновані кандидатури міністрів охорони здоров’я та фінансів у повному складі фракції «Європейська солідарність», ВО «Батьківщина» та «Голос». Також у голосуванні щодо призначення міністром фінансів Марченка 0 голосів «за» віддала ОПЗЖ. 

Не проголосували депутати і за зміни до Бюджету-2020, де було внесено правки для боротьби з коронавірусом. Серез них були обмеження по додатковій підтримці місцевих бюджетів. 

Нагадаємо, у парламенті розглядають пакет законопроектів для боротьби з коронавірусом.