друкувати


Зараз не можна приймати закон про ринок землі, в умовах фінансового та економічного шторму, – заява

30 березня 2020, 13:07

Не можна підігрувати міжнародним спекулянтам і компаніям, які мають кошти але не перебувають у середині українського фінансового та економічного шторму, тому можуть спокійно скупити с/г землі й агрокомпанії, акції яких дешевшають, за мізерні гроші. Таку думку в ексклюзивному інтерв'ю для AgroPolit.com висловив секретар аграрного комітету, член депутатської групи «За майбутнє» Іван Чайківський.

«Я думаю, зараз ніхто не дозволить (ані парламент, ані президент, ані суспільство) випустити закон про ринок землі. Я в цьому впевнений. Ми повинні розуміти: від того, що сьогодні є економічна криза, це не означає, що кудись щезли гроші на купівлю землі (нафтові, чорні, білі та інші). Кошти є, але не в українців. Їх ми, аграрії, не маємо. Ви уявіть, що сьогодні частина покупців, яких ми не знаємо й не чули, але для яких ситуація ідеального фінансового шторму та кризи  – найкращий варіант для інвестування у придбання різних об’єктів та землі за заниженими цінами. Всі умови склалися для цього. Тому грабежу серед білого дня не можна допустити. Ми маємо захистити своїх співгромадян від таких речей. Не можна підігрувати міжнародним спекулянтам і компаніям, які мають кошти та не перебувають у середині українського фінансового й економічного шторму, тому можуть спокійно скупити с/г землі та агрокомпанії, акції яких дешевшають, за мізерні гроші», – заявив Іван Чайківський.

Нагадаємо, аграрний комітет парламенту на ранковому засіданні сьогодні підтримав озвучені президентом Володимиром Зеленським нові правки до законопроекту про ринок землі 2178-10.