друкувати


Українців попередили про можливе зростання фальсифікату алкоголю під час карантину

31 березня 2020, 08:25

Продаж псевдоалкогольних напоїв для українського ринку є нормою, і під час пандемії коронавірусу та карантинних заходів можна прогнозувати про сплеск кількості фальсифікату. Про це у коментарі УНН розповів економіст Олександр Охріменко. 

За його словами, боротися із явищем підробного алкоголю, особливо, коли продукцію невідомого походження намагаються видати за товар відомого чи навіть іноземного виробництва, повинні і правоохоронці, і АМКУ.

«Для нас, на жаль, норма, коли реклама вводить в оману споживача як продуктів харчування, так і алкогольних напоїв. Українські реалії, як то кажуть. Але кожен випадок потрібно розбирати окремо. Детальніше вивчати і чекати висновків АМКУ», –  вважає Охріменко.

Експерт попереджає, що через карантин будуть підроблювати і алкоголь, і продукти, і ліки. Особливо ті, які раніше Україна імпортувала.

Так, на тлі поширення коронавірусу можна сміливо прогнозувати появу великої кількості фальсифікату алкогольного. І не тільки – і продукти, і ліки будуть підроблювати. Таке завжди буває, коли в країні безлад, а він у нас є, і через хворобу тільки збільшиться. Ну а охочих нажитися на зубожінні – завжди вистачить», – каже Охріменко і додає, що «ідеальним майданчиком для збуту підробок завжди був і залишається Інтернет».

Нагадаємо, що