друкувати


Україна призупинить велику приватизацію на час кризи, – ФДМУ

30 березня 2020, 15:28

Україна тимчасово, до стабілізації ситуації на світових ринках, відмовиться від виставлення на конкурси об'єктів великої приватизації. Про це написав  глава Фонду держмайна Дмитро Сенниченко у Facebook.

«В умовах світової економічної турбулентності, спричиненої епідемією Covid-19, наразі приймаємо рішення утриматися від виставлення на приватизаційні аукціони об’єктів великої приватизації та державні підприємства до стабілізації ситуації на фінансових ринках», – написав він.

Водночас Сенниченко наголосив, що політичний курс на приватизацію і залучення інвестицій в економіку України залишаються незмінними: не стратегічні об'єкти та надлишкове майно мають бути передані на чесних і конкурентних аукціонах компетентним інвесторам.

За його словами, підготовка підприємств до залучення інвесторів триває. Проводяться аудити та розробка маркетингових матеріалів для найшвидшого виставлення на аукціони об’єктів одразу після подолання кризи, – зазначив глава ФДМ.

Він також повідомив, що мала приватизація триватиме.

Під час недовіри до світових валют та волaтильності на фінансових ринках приватизація невеликих об’єктів нерухомості – це можливість для простих українців зберегти заощадження та одночасно зробити інвестицію у власну країну, – пояснив позицію Сенниченко.

Нагадаємо, що раніше голова Фонду державного майна Дмитро Сенниченко заявив, що не дивлячись на карантин фонд продовжує готувати об’єкти великоі приватизації на середину та другу половину року як і було заплановано.