друкувати


В Україні дорожчають овочі й фрукти через транспортні обмеження в Туреччині

30 березня 2020, 09:25

Через карантин уряд Туреччини значно обмежив в’їзд у країну іноземних перевізників. Це призвело до підняття цін на овочі та фрукти в Україні. Про це повідомляє Shuvar.Info. 

В повідомленні ідеться, що цей факт, одночасно із падінням гривні та збільшенням попиту на товари, може ще більше підняти ціни на овочі і фрукти в Україні найюлижчого тижня.

Повідомляється, що станом на 25 березня оптові ціни на лимони дорівнювали 80-85 грн/кг. Ціни на помідори та мандарини за останній час підвищились орієнтовно на 10-15%. Українські  трейдери вважають, що основний ріст цін нас ще чекає попереду.

Також зазначається, що Туреччина є головним поставщиком цитрусових, а також тепличних овочів в Україні. І якщо по тепличним огіркам наразі вдається закрити потребу власною продукцією, то до появи власних помідорів на ринку ще треба почекати – вони з’являться у середині квітня.

Передбачається, що найближчі два тижні ціни залежатимуть від можливості поставок із Туреччини, адже саме звідси Україна імпортує близько 95% помідорів та 90% лимонів.

Нагадаємо, що в Міністерстві внутрішніх справ очікують, що Антимонопольний комітет розпочне розслідування щодо необґрунтованого завищення цін на продукти першої необхідності, що могло стати результатом змови великих оптовиків.