друкувати


Прийняття законів про землю та банки можуть перенести на наступний тиждень

30 березня 2020, 07:30

Законопроекти №2178-10 про обіг землі та закон про банки можуть не розглянути на позачерговому засіданні у понеділок, а перенести голосування на наступний тиждень. Про це РБК-Україна повідомило джерело у парламенті. 

За словами джерела, Верховна рада може провести два позачергових засідання.

«Ми домовились, що можливо ми проведемо два позачергових засідання. Розглядаємо коронавірус і кадрові питання, а решта — на наступному засіданні», – повідомило джерело.

Повідомляється,що вчора у Парковому депутати «Слуги народу» провели засідання фракції на якому обговорили пропозицію розділити порядок денний на два засідання. На першому прийняти пакет «антикоронавірусних» законопроектів, внести зміни до бюджету, а також призначити трьох міністрів. А через тиждень ухвалити законопроекти про ринок землі та закон про банки.

Якщо закон про банки було внесено 25 березня і зареєстровано, то відповідно до закону «Про регламент» має пройти мінімум 7 днів на внесення альтернативних законопроектів. Ніхто не хоче, щоб були порушення, щоб ці закони потім оспарювалися. Адже закон про банки може бути потім оскаржено, а для чого це допускати, — повідомило джерело.

Також відкласти на наступне позачергове засідання планують закон «про обіг землі».

Він має 720 поправок, які ми ще не розглянули. А це технічний час, це почнуться якісь торги та виступи з трибуни, – додало джерело.

Нагадаємо, що на думку народного депутата, секретаря аграрного комітету Івана Чайківського, у зв'язку із загрозою пандемії коронавірусу, наближення світової кризи, введення закону про ринок землі в Україні варто відкласти мінімум до 2023 року.