друкувати


МХП перерахував 55 млн грн на боротьбу з коронавірусом в Україні

27 березня 2020, 14:00

Агроіндустріальний холдинг МХП перерахував 55 млн грн до загальнонаціонального фонду протидії коронавірусу. Про це повідомила прес-служба МХП на своїй сторінці в Facebook.

«Гроші будуть спрямовані на невідкладні потреби: експрес-тести для діагностики коронавірусу, апарати штучної вентиляції легенів, засоби індивідуального захисту тощо. Розподілом коштів займуться фахівці Міністерства охорони здоров'я», — вказали в компанії.

Фінансову допомогу було виділено в рамках домовленостей між владою і представниками великого бізнесу, які були досягнуті під час зустрічі, організованої президентом України Володимиром Зеленським 16 березня.

Крім того, МХП взяв під опіку Вінницьку та Черкаську області. На їх потреби холдингом було виділено 15 і 14 млн грн відповідно. Таким чином, на сьогодні компанія вже направила на боротьбу з пандемією 84 млн грн.

МХП закликає всіх, хто має можливість, допомогти суспільству і державі в боротьбі з пандемією коронавірусу, брати активну участь в подоланні складних викликів, що стоять перед людством. Ми віримо, що тільки спільними зусиллями можна подолати глобальні загрози», — закликають в МХП.

Нагадаємо, місцева влада Черкащини разом з агрохолдингом МХП розробили перші кроки для протидії поширенню коронавірусу.