друкувати


Уряд послабив умови карантину для аграріїв: перелік дозволених товарів та послуг

26 березня 2020, 17:00

Кабінет міністрів розширив перелік дозволених на період карантину видів діяльності, на які раніше було накладена заборона, в урядовій постанові щодо протидії поширенню на території України коронавірусу Covid-19. Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

Вчора, 25 березня, Кабмін погодив зміни до постанови про карантинні заходи від 16 березня 2020 року №211, які дозволяють гуртову торгівлю харчовою продукцією, засобами захисту рослин та ветпрепаратами.

У повідомленні зазначається, що згідно підпункту 3 пункту 2 Постанови № 211 до 24.04.2020 заборонено лише роботу суб’єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів, зокрема закладів громадського харчування (ресторанів, кафе тощо), торговельно-розважальних центрів, інших закладів розважальної діяльності, фітнес-центрів, закладів культури, торговельного і побутового обслуговування населення.

Виключеннями зі встановлених обмежень (тобто, кому дозволено здійснювати діяльність, навіть приймаючи відвідувачів) є діяльність з:

Зазначається, що діяльність суб’єктами господарювання має здійснюватися за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів.

Нагадаємо, Зеленський закликав відновити роботу малих продовольчих ринків.