друкувати


Оприлюднено перелік документів, необхідних для одержання сертифіката про форс-мажорні обставини

25 березня 2020, 09:30

Торгово-промислова палата оприлюднила перелік документів, які необхідно подати для одержання сертифіката про форс-мажорні обставини. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Зазначається, що торгово-промислові палати постійно надають безкоштовні консультації і роблять усе, аби максимально спростити цей процес. 

Повідомляється, що вся загальна інформація розміщена на сайті ТПП України у розділі «Послуги – Засвідчення форс-мажорних обставин». Тут є форми заяв та зразки їх заповнення, а також тарифи, рахунок та акти (https://ucci.org.ua/services/zasvidchennia-fors-mazhornikh-obstavin).

«Крім того, враховуючи складну ситуацію, в якій опинились більшість підприємців  на території України у зв’язку карантином, введеним Кабінетом Міністрів України, та запровадженням обмежуючих заходів у відповідних сферах, ми спростили процедуру подання заяви», — йдеться у повідомленні.

Більшість звернень, які подаються в Торгово-промислову палату, пов’язані з неможливістю виконання договірних зобов’язань. Якщо ваш випадок тотожний, то  в такому разі вам знадобиться  мінімальний пакет документів:

Надсилати документи слід в електронному варіанті на електронну адресу: ucci@ucci.org.ua

Звертаємо увагу, що заявник має право звертатися до ТПП за засвідченням форс-мажорних обставин у разі вже порушеного строку виконання зобов’язання у зв’язку з введеним карантином, — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, запрацював портал підтримки підприємців на час карантину.