друкувати


В Україні пропонують запровадити продуктову кооперацію між містом та селом

24 березня 2020, 15:10

В умовах карантину Україні потрібно дозволити діяльність сільських аграрних ринків, де люди зможуть продавати. В такому разі вони зможуть кооперуватися й організувати доставку до міст цієї продукції. Про це в ексклюзивному інтерв'ю AgroPolit.com розповів перший заступник керівника Всеукраїнської асоціації громад Іван Фурсенко.

«Умовна співпраця за лінією «місто-село» можлива за схемою, коли село співпрацює з декількома багатоповерхівками в місті, забезпечуючи їх продуктами харчування. Зараз саме час таке робити, бо за інших умова це дуже важка процедура», — зазначив Іван Фурсенко.

Також він додав, що владі потрібно залучати місцеве самоврядування до роботи штабів із боротьби з коронавірусом, щоби виробляти безпечні та дієві способи, а не зупиняти весь процес.

Детальніше читайте за посиланням.

Нагадаємо, що сільські ради можуть заморозити ряд бюджетних програм, бо уряд забрав у них 4 млрд грн під гаслом боротьби з коронавірусом. Це випливає із аналізу проголосованого в цілому та підписаного президентом законопроекту № 3220

Наразі аби уникнути в Україні дефіциту поставок продуктів харчування до магазинів та колапсу з продажем ветпрепаратів, ЗЗР, кормів для тварин і насіння, уряд готується оперативно внести зміни до постанови про карантинні заходи від 16 березня 2020 року № 215.

Повний список заходів для бізнесу і населення на час епідемії COVID-19