друкувати


ЄБРР надасть €15 млн для підтримки українського малого і середнього бізнесу

23 березня 2020, 16:00

ЄБРР і провідна українська лізингова компанія «ОТП Лізинг» допомагають вітчизняним малим і середнім підприємствам продовжувати їх діяльність, незважаючи на поточну ситуацію на ринку, викликану поширенням коронавірусу (COVID-19). Про це на своїй сторінці у facebook  написав старший радник ЄБРР з питань  зовнішніх зв’язків у країнах Східної Європи Антон Усов. 

Він зазначив, що кредит у розмірі  €15 млн для підтримки українського малого і середнього бізнесу буде сприяти довгостроковим лізинговими операціями з МСП по всій країні.

«Фінансування надається в рамках ініціативи «Кредитна лінія EU4Business-ЄБРР». Кредитування в гривні захистить позичальників від валютних ризиків і буде пропонуватися з більш тривалими термінами погашення.Также ЄС надасть компаніям, таким, що відповідає вимогам, грантові кошти, які зменшать вартість інвестицій в модернізацію технологій і виробничих процесів у відповідності зі стандартами і регламентами ЄС. У відповідності з духом часу, угода підписана віддалено», – ідеться у повідомленні.

Як впливає на світову/українську економіку та агросеткор пандемія корона вірусу? AgroPolit.com розібрався в темі і подає найсвіжіший фактаж та думки-прогнози провідних експертів. 

AgroPolit.com зібрав коментарі учасників ринку та предстаників влади щодо того, які проблеми слід вирішити та які заходи запровадити, аби ця епідемія пройшла з мінімальними збитками.