друкувати


Новопризначений губернатор Тернопільщини Володимир Труш відмовляється від допомоги нардепа у боротьбі з коронавірусом та під надуманими причинами не допускає його до засідання штабу з протидії коронавірусу в області

21 березня 2020, 09:30

Голова Тернопільської облдержадміністрації Володимир Труш  відмовляється від допомоги народного депутата, секретара аграрного комітету Івана Чайківського в протидії коронавірусу та під надуманими причинами не допускає його до засідання штабу з протидії коронавірусу в області. Про це народний депутат повідомив у своєму Фб.

 

 

 

 

 Далі подаємо його заяву повністю без змін:

Україна зараз знаходиться в непростій ситуації протидії поширенню вірусу Covid-19. Впроваджено карантин, різні обмежувальні заходи. Я, як народний депутат, відчуваючи відповідальність за життя та безпеку наших співгромадян, останній тиждень присвятив консультаціям та вивченню ситуації, який же реальний стан справ є в галузі медицини і який рівень готовності медичних закладів та персоналу до можливого напливу інфікованих хворих.

 Два останні дні разом з помічниками об'їхав ті лікарні, які в першу чергу будуть приймати удар хвороби, консультувався з лікарями і провідними спеціалістами. Розуміючи реальний стан справ як медицини, так і всієї області щодо організації відповідних заходів, відчував своїм обов'язком поділитися цією інформацією та своїми думками з членами штабу протидії епідемії коронавірусу в Тернопільській області.

Але на засідання мене не було допущено, хоча того прямо вимагає Закон України «Про статус народного депутата України». З першої хвилини, новопризначений голова Тернопільської обласної державної адміністрації Володимир Труш попросив покинути приміщення під надуманою ним причиною: ніби то я можу нести інфекційну загрозу присутнім, бо на вірус Covid-19 захворів інший народний депутат. До речі, 2 години перед тим, я мав робочу зустріч з паном Трушем та майбутніми його заступниками в його кабінеті і на той час до мене претензій щодо стану мого здоров'я не було.

Хочу заявити публічно: з інфікованим депутатом Сергієм Шаховим я не контактував, за кордоном останні 3 місяці не перебував, в списку контактних з паном Шаховим осіб, складеного МОЗ, не перебуваю.

Більше того, вчора мені було відмовлено в тестуванні на вірус Covid-19 в державній установі «Тернопільський обласний лабораторний центр» МОЗ України, який очолює Оксана Чайчук, яка була присутня на засіданні і яку обрали керівником меншого штабу, через відсутність у мене симптомів та через відсутність мого прямого контакту з паном Шаховим.

Прикро, коли голова однієї з найбідніших областей відмовляється від допомоги народних депутатів в час епідемії.

Думаю, що інтереси області та збереження життя людей перед загрозою вірусу мали би бути на першому місці, як того вимагав Президент, даючи посвідчення голови ОДА пану Трушу».

Хронологію подій поширення коронавірусу в Украхні читайте за посиланням.

AgroPolit.com також зібрав коментарі учасників ринку та предстаників влади щодо того, які проблеми слід вирішити та які заходи запровадити, аби ця епідемія пройшла з мінімальними збитками.