друкувати


Аграріям хочуть повернути 4 млрд грн, втрачених від земельного податку, – законопроект

20 березня 2020, 18:00

У Верховній Раді зареєстровано законопроект, який має повернути аграріям 4 млрд грн, втрачених від податків на землю. Про це на своїй сторінці у facebook написав народний депутат Сергій Лабазюк.

«Вчора Асоціація міст заявила про втрати місцевих бюджетів на рівні 4 млрд. грн за 2 місяці від законопроекту 3220, проголосованого Радою у понеділок (про податкові пільги). Так, держава має підтримати бізнес під час епідемії COVID-19, але ми не маємо забувати про місцеві бюджети. Тим паче, коли зараз на них покладено маса заходів з протидії пандемії, які мали б виконуватися силами держави. Саме тому, сьогодні, разом з колегами мажоритарниками зареєстрували законопроєкт щодо перерахування ПДФО з пасивних доходів за загальними принципами (25% – Держбюджет; 15% – область; 60% – на місця), – написав Лабазюк.

Депутат нагадав, що зараз ПДФО з депозитів іде до Державного бюджету в розмірі 100%, він це називає нелогічним.

Регіон, де розташована філія банку, в якому відкритий депозит, має отримувати свій законний відсоток. Мова йде про 2-4 млрд грн до місцевих бюджетів додатково на рік!! Це частково компенсує втрати та посилить принцип децентралізації, – наголосив нардеп.


Нагадаємо, що сільські ради можуть заморозити ряд бюджетних програм, бо уряд забрав у них 2 млрд грн під гаслом боротьби з коронавірусом. Це випливає із аналізу проголосованог овцілому та підписнаого президентом законопроекту № 3220.