друкувати


«Прометей» отримав $10 млн кредиту від Чорноморського банку торгівлі та розвитку

19 березня 2020, 17:30

«Чорноморський банк торгівлі і розвитку» (ЧБТР) виділив кредитні кошти групі компаній «Прометей». Сума фінансування склала $ 10 млн, кредит виданий на 7 років. Про це в коментарі Latifundist.com повідомив власник компанії Рафаель Гороян

«Вважаю, що це значний успіх не тільки для компанії« Прометей », але і для України в цілому. Не дивлячись на страхові ризики: нестабільний курс долара, нелегку політичну ситуацію в країні, розпалюються українськими ЗМІ, ми змогли добитися довіри такого статусного банку як ЧБТР», – сказав Рафаель Гороян.

Як зазначила керівник фінансового департаменту «Прометея» Руслана Тиха, кредит ЧБТР був виданий на розвиток бізнесу – на поповнення оборотних коштів, розвиток трейдингу, а також покупку нових елеваторів. Останнє є однією з основних стратегій компанії.

На сьогодні з суми кредиту витрачено вже $ 4 млн на погашення угоди з компанією« Кернел »: покупка елеватора Миколаївка, потужністю одноразового зберігання 62 тис. Т. Частина суми, що залишилася буде спрямована на придбання ще одного елеватора і поповнення оборотних коштів, – підкреслила Руслана Тиха.

Як відзначили в компанії, процес переговорів з ЧБТР зайняв близько 2 років. На думку керівника юридичного департаменту компанії «Прометей» Романа Антоняна, вийти на підписання і підписати кредитний договір – складний процес. Але ще більш складним виявилося його супровід.

Сам процес підписання і вихід на фіналізації цього кредитного договору десь недооцінений нами. Ми вважали, що буде набагато простіше, десь майже ті самі кредитними договорами, які ми вже підписували з іншими банками. Найскладнішим було відповідати всім вимогам 4 юридичних компаній (на Кіпрі, в Швейцарії, Англії та Україні), які брали участь в даному процесі, – зазначив Роман Антонян.

Він також додав, що сьогодні не всі компанії вміють працювати з ЧБТР та розуміють складність їх вимог. До того ж кредитний договір регулюється англійським правом. Тому компанії довелося шукати фахівців в цій сфері.

Нагадаємо, що улітку 2019 року шахраї здійснили атаку на банківські рахунки ГК «Прометей».

Більше дивіться у відео.