друкувати


Уряд виділить кошти на розвиток садівництва, виноградарства та хмелярства

19 березня 2020, 15:00

На засіданні Кабінету Міністрів України ухвалено Постанову «Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для розвитку виноградарства, садівництва і хмелярства», що визначає Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для розвитку садівництва, виноградарства та хмелярства. Про це повідомляє прес-служба МЕРТ.

Відповідно до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки сільгосптоваровиробників, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 08.02.2017 №77 (із змінами, внесеними постановою КМУ від 19.02.2020 № 109) для стимулювання збільшення площ насаджень, обсягів виробництва плодово-ягідної продукції, винограду та хмелю, нарощування потужностей із їх зберігання та переробки планується спрямувати 400 млн гривень. 

Зокрема, Постановою передбачено:

Також додатково до обмежувальних нормативів встановлюється граничний відсоток відшкодування за кожним напрямом та максимальний обсяг фінансування за даним порядком у сумі не вище 25 млн гривень.

Бюджетні кошти надаються суб’єктам господарювання на безповоротній основі шляхом часткового відшкодування вартості (без урахування податку на додану вартість) побудованих і реконструйованих та прийнятих у період з 01 січня по 30 вересня 2020 року в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів із зберігання та переробки плодово-ягідної продукції, винограду та хмелю, а також придбаних суб’єктами господарювання у цей же період основних засобів і товарів, виконаних робіт та отриманих послуг, а саме:

Сума бюджетних коштів, що надається протягом одного бюджетного року суб’єкту господарювання та пов’язаним із ним особам не може перевищувати 25 млн грн.

Для отримання часткового відшкодування вартості за придбаний садивний матеріал та проведені роботи суб’єкти господарювання документи мають подати до 01 жовтня.

Розподіл коштів за напрямами та їх перерозподіл протягом року з урахуванням фактичного подання документів для отримання часткового відшкодування вартості затверджується наказом Мінекономіки.