друкувати


Дрібні фермери отримають гроші від Кабміну ― джерело

27 червня 2016, 18:18

На пряму адресну допомогу зможуть розраховувати виключно малі підприємства до 500 га. Про це повідомляє УНІАН.

Кабінет міністрів затвердив і направив до Верховної Ради основні напрямки бюджетної політики на 2017 рік, в які включив пряму підтримку малих і середніх сільськогосподарських виробників з бюджетів усіх рівнів в сумі до 1% від валового виробництва аграрної продукції за 2016 рік.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду. Коментуючи це рішення, прем'єр-міністр Володимир Гройсман поставив завдання перед Кабміном розробити формулу надання прямої держдопомоги, яка б враховувала ефективність виробництва на фермі.

"Важливо, щоб в бюджеті 2017 року було досить суттєва підтримка фермерським господарствам, які виробляють український національний продукт. Пріоритет - це маленькі і середні фермерські господарства. Ми повинні зробити формулу, яка буде визначати, що ми даємо підтримку на 1 га площі з коефіцієнтом виробленої продукції, тобто не просто стимулювати обробку землі, а й розширення виробництва, збільшення врожайності, поліпшення технологій, органічне виробництво, переробку і так далі", ― сказав Гройсман.

Мінагропрод також планує отримати з держбюджету додаткові 450 мільйонів гривень на проекти з підтримки сільського господарства в поточному році. Але, за словами міністра, аграрії зможуть отримати кошти тільки до весни.

На пряму адресну допомогу зможуть розраховувати виключно малі підприємства до 500 га.