друкувати


Митники повідомили, чи буде дефіцит продуктів в Україні

18 березня 2020, 15:29

Перебоїв у постачанні продуктів на полиці супермаркетів не буде. Про це повідомила на сторінці у facebook Нова митниця. 

У відомстві пояснили, що зактиня кордонів, аби зупинити поширення коронавірусу, ніяк не вплинуло на постачання продуктів, адже фури з товарами курсують між країнами без перешкод..

Також у митниці зазначили, що жодна країна світу не може дозволити собі перебої у постачанні сировини чи критичного імпорту, як і зірвати виконання експортних контрактів. 

«90% товарів, які ми споживаємо, – вітчизняного виробництва. Ми не є критично залежними від імпортованих продуктів харчування», – ідеться у повідомленні.

У Новій митниці зазначили, що вантажні перевезення здійснюються безперестанку. Подекуди утворюватися черги із вантажівок на кордоні через ретельний санітарний контроль, але фури з товаром курсують між країнами без перешкод щодня.

Як впливає на світову/українську економіку та агросеткор пандемія коронавірусу? AgroPolit.com розібрався в темі і подає у цій колонці найсвіжіший фактаж та думки-прогнози провідних експертів. 

AgroPolit.com зібрав коментарі учасників ринку та предстаників влади щодо того, які проблеми слід вирішити та які заходи запровадити, аби ця епідемія пройшла з мінімальними збитками.