друкувати


Ухвалений парламентом пакет законопроектів щодо коронавірусу звільнить бізнес від податків

17 березня 2020, 09:33

Ухвалений Верховною Радою України пакет законопроектів про запобігання коронавірусу звільнить бізнес від податкового навантаження. Про це розповів голова Комітету ВР з питань економічного розвитку, член фракції «Слуга народу» Дмитро Наталуха. Деталі читайте у публікації Коронавірус атакує український бізнес – наслідки та екстрений сценарій порятунку для аграріїв.

«На часі відстрочення виплати податків або їх радикальне скорочення, загальне скорочення ЄСВ, НДС, звільненння від ПДВ транспортних логістичних, кур'єрських компаній, які забезпечують громадян. Також необхідні податкові пільги і канікули для підприємств, що працюють у сферах, які зазнали найбільше збитків, відстрочення виплати кредитів для підприємств, та інше», – сказав Наталуха.

Нагадаємо, парламент ухвалив пакет законів про запобігання коронавірусу, які містять як профілактичний, так і економічний блок.

Як впливає на світову/українську економіку та агросеткор пандемія коронавірусу? AgroPolit.com розібрався в темі і подає найсвіжіший фактаж та думки-прогнози провідних експертів. 

AgroPolit.com зібрав коментарі учасників ринку та предстаників влади щодо того, які проблеми слід вирішити та які заходи запровадити, аби ця епідемія пройшла з мінімальними збитками.