друкувати


Висоцький розповів, як дотуватимуть бджолярів

17 березня 2020, 12:31

Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства (МЕРТ) планує щомісячно проводити зустрічі з представниками галузі бджільництва, на якому планують обговорювати проблематику галузі, шукати консолідовані рішення й розвивати цей напрям аграрного сектора. Про це заявив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Тарас Висоцький, йдеться у повідомленні міністерства.
 
Під час першого форуму із бджолярами МЕРТ поінформувало про бюджетну програму «Фінансова підтримка сільгоспвиробників», в межах якої передбачена підтримка галузі бджільництва за напрямками:

З боку бізнесу було наголошено на необхідності посилення на законодавчому рівні контролю за обігом пестицидів, використання ЗЗР з метою запобігання отруєння бджіл і збереження навколишнього середовища, а також акцентована важливість комунікації між бджолярами й агровиробниками.

Нагадаємо, що одне з найбільших європейських об’єднань виробників агропродукції підозрює Україну в експорті до ЄС меду, розбавленого цукровим сиропом.