друкувати


Коронавірус: Зеленський закликав посилити карантинні заходи, серед них – обмеження експорту продуктів харчування

16 березня 2020, 18:10

Президент України Володимир Зеленський звернувся до Кабінету міністрів з проханням посилити обмежувальні заходи для запобігання подальшому поширенню корона вірусної інфекції COVID-19, серед заходів – обмеження експорту харчових продуктів і переговори з МВФ про отримання фінансової підтримки для подолання наслідків коронавірусу. Про це повідомляє АgroРolit.com.

На думку президента, ці заходи повинні містити наступне:

З 17 березня – заборона на роботу закладів культури, ТРЦ, ресторанів, кафе, фітнес-центрів і т.д. Ресторани й кафе зможуть продовжити роботу тільки на доставку їжі.

З 12:00 18 березня — зупинка залізничного, авіа- і автобусного міжміського та міжобласного пасажирського сполучення, зупинка роботи метрополітену. Міські перевезення зможуть виконуватися, якщо в маршрутці менше 10 осіб, а автобусі, тролейбусі тата трамваї – менше 20 осіб.

Переговори з Міжнародним валютним фондом про отримання фінансової підтримки для подолання наслідків коронавірусу.

Програма кредитних канікул для малого і середнього бізнесу.

Введення з 17 березня режиму надзвичайної ситуації в областях, де були підтверджені випадки коронавірусної хвороби (Чернівецька та Житомирська).

Відстрочка планових заходів і операції в лікарнях. Максимальна перепрофілювання медзакладів для прийому хворих з COVID-19.

Заборонити масових зібрань (від 10 осіб), включно з церковними обрядами і церемоніями.

Обмеження експорту продуктів харчування.

Гарантія безперебійної роботи продуктових і господарських магазинів, АЗС, аптек, банків, страхових компаній; підприємств критичної інфраструктури, вантажного транспорту.

Нагадаємо, що AgroPolit.com уважно слідкує за ситуацією, збираючи найсвіжіший фактаж та думки-прогнози провідних експертів щодо впливу коронавірусної пандемії на АПК України та світу.