друкувати


Ліквідація та повернення СЕС не прискорює отримання дозвільних документів

18 березня 2020, 07:58

Процеси ліквідації, а тепер – повернення СЕС не забезпечують отримання бізнесом необхідних дозвільних документів своєчасно. Про це розповів генеральний директор Української аграрної конфедерації Павло Коваль в коментарі до публікації Реанімація СЕС – відновлення нагляду чи новий розплідник корупції. Оцінки експертів і парламентарів.

«Ми постійно живемо в ситуації, де відомства і служби то створюються, то ліквідовуються, то реформуються. Однак це ніяк не впливає на основне – необхідність швидкої та якісної співпраці», – сказав Коваль.

Нагадаємо, у 2017 році через корупцію в Україні було ліквідовано СЕС. Уряд після спалаху коронавірусу призначив заступника міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка головним санітарно-епідеміологічним лікарем. Зараз в уряді обговорюють 3 моделі реалізації функцій СЕС. Також основні 4 проблеми, які можуть бути вирішені в ході повернення СЕС запропонував представник депутатської групи «За майбутнє», секретар аграрного комітету Іван Чайківський. Головному санітарному лікарю України відповідно до проекту постанови уряду не надали повноваження видавати для бізнесу документи дозвільного характеру.