друкувати


За роботою СЕС пропонують наглядати правоохоронцям

13 березня 2020, 19:18

Наглядати за роботою реанімованої СЕС, аби її працівники не вчиняли корупційних дій правоохоронним органам порекоментував депутат парламенту, позаштатний радник глави Офісу президента Олександр Качура. Деталі про це читайте у публікації Реанімація СЕС – відновлення нагляду чи новий розплідник корупції. Оцінки експертів і парламентарів.

«У нас всі непогані державні органи, тільки мають бути нормально контрольовані правоохоронними органами», – сказав Качура.

Нагадаємо, співробітники Служби безпеки України у межах протидії високопосадовій корупції викрили керівників структурних підрозділів Міністерства юстиції та Державної кримінально-виконавчої служби України на вимаганні у фермера понад $1 млн неправомірної вигоди. СЕС перестала діяти в Україні з 2017 року, так як була ліквідована урядом. У зв’язку зі збільшення кількості хворих на коронавірус у світі, уряд на прохання РНБО призначив головного санітарного лікаря країни. Кандидат на посаду голови Держпродспоживслужби Геннадій Супіханов  назвав перспективним збереження СЕС поза МОЗ.