друкувати


Пункт про особливо цінні землі в законопроекті №2194 ліквідує корупційні годівниці, — Мар’ян Заблоцький

13 березня 2020, 16:00

Народний депутат «Слуга народу», голова підкомітету з питань місцевих податків і зборів комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Мар’ян Заблоцький розповів, чому у законопроект №2194 є пункт про скасування повноважень Верховної Ради щодо погодження зміни цільового призначення особливо цінних земель. Про це він повідомив в інтерв'ю для AgroPolit.com.

«Ми внесли цей пункт про особливо цінні землі, щоб ліквідувати корупційні годівниці. Навколо багатьох речей виросли корупційні схеми. Зняття покриву земельних ділянок – дозвіл, видача експертизи землевпорядної документації – хабар, зміна статусу «особливо цінний» – хабар», — зазначив Мар’ян Заблоцький.

Він додав, що законопроект містить тільки 350 сторінок порівняння і таблиць, а робота над ним тривала багато років.

Не передбачався жодний ефективний механізм захисту чогось, це просто механізм рекету. І, безперечно, жоден механізм рекету ніколи не називається механізмом збору неофіційної податі та хабарів, будь-яка корупційна схема завжди з того починається, що знаходять якусь тему, придумують страшилку й удають, що щось від чогось захищають», — підсумував він.

Більше читайте за посиланням.

Десять новацій законопроекту №2194 про дерегуляцію у сфері земельних відносин читайте за посиланням.