друкувати


Головного санітарного лікаря не уповноважили до надання бізнесу документів дозвільного характеру

13 березня 2020, 14:47

Головному санітарному лікарю України Віктору Ляшку надали повноваження видавати для бізнесу документи дозвільного характеру. Про це свідчить проект постанови уряду, з деталями якого можна ознайомитись за посиланням у статті Реанімація СЕС – відновлення нагляду чи новий розплідник корупції. Оцінки експертів і парламентарів.

У документі зазначається, що Ляшко має такі повноваження:

«Здійснювати повноваження, які належать до компетенції головного державного санітарного лікаря України в частині повноважень з епідеміологічного нагляду (спостереження), а також повноважень щодо запобігання виникненню і поширенню інфекційних хвороб людини, локалізацію та ліквідацію їх спалахів та епідемій, окрім заходів державного нагляду (контролю) та надання документів дозвільного характеру», –  вказано у проекті постанови.

Нагадаємо, у зв’язку із збільшення кількості хворих на коронавірус у світі, уряд на прохання РНБО призначив головного санітарного лікаря країни. СЕС перестала діяти в Україні з 2017 року, так як була ліквідована урядом. Зараз уряд розглядає 3 моделі реалізації функцій СЕС. Також основні 4 проблеми, які можуть бути вирішені в ході повернення СЕС назвав представник депутатської групи «За майбутнє», секретар аграрного комітету Іван Чайківський. Кандидат на посаду голови Держпродспоживслужби Геннадій Супіханов  назвав перспективним збереження СЕС поза МОЗ.