друкувати


Моєї причетності до банкрутства Нігинського та Мурафського кар'єрів немає, — Супіханов

13 березня 2020, 07:30

Під час роботи кандидата на пост глави Держпрожспоживслужби Геннадія Супіханова на ДП «Нігинський кар'єр», підприємство не знаходилося в стані банкрутства, а на посаду директора ДП «Мурафський кар'єр» він прийшов уже в знищене підприємство. Про це повідомив Геннадій Супіханов, йдеться у матеріалі AgroPolit.com.

«На час мого звільнення з кар’єру ДП «Нігинський кар’єр» жодних справ про банкрутство цього ДП не було. Що стосується звинувачень про збитки в період роботи на ДП «Мурафський кар’єр», то я прийшов уже на фактично знищене підприємство, яке застрягло у боргах по самі вуха. На ньому була відсутня будь-яка документація (кадрова, технічна, геологічна, бухгалтерська тощо), було вирізано та вивезено все, що можна було, і що мало хоч якусь цінність», — зазначив Геннадій Супіханов.

Він розповів, що крім внутрішніх проблем в «Мурафському кар'єрі» потрібно було вирішувати зовнішні (рейдерські атаки, перестрілки, несанкціоновані роботи), які за час його роботи на підприємстві були вирішені. 

Далі стало питання, а як підняти «лежаче» підприємство з купою кредиторів та виконавчою службою, яка постійно блокувала рахунки. Єдиним законим шляхом було працювати з кредиторами з метою старту процедури банкрутства з подальшим підписанням мирової угоди з ними. Це звичайна практика, яка не має нічого спільного з корисними мотивами. Підприємству потрібно було дати можливість задихати, відновити свою фінансову діяльність. І в нас вийшло. Ми виплатили зарплати людям, це був прогрес», — додав Геннадій Супіханов.

За його словами, спроби тіньової приватизації або банкрутства «Мурафського кар'єра» не було, тому що його не можна було визнати банкрутом за фактом. «Мурафський кар'єр» входив до переліку підприємств, заборонених до приватизації.

Геннадій Супіханов також нагадав, що він сприяв поверненню ліцензії кар'єру, яку анулювали в 2013 р. У жовтні 2019 року Верховний суд повернув цю ліцензію.

Тож закидати мені, що я доводив підприємство до банкрутства з метою його привласнення – повний абсурд. Якби я справді планував забрати підприємство, то навіщо було поновлювати ліцензію? Це автоматично здорожує кар’єр і ускладнює весь процес», — додав він.

Нагадаємо, названо основну проблему Держпродспоживслужби.