друкувати


Україні потрібні 12-15 торгових аташе по всьому світу, щоби втримати свої торговельні позиції

11 березня 2020, 08:12

Якщо Україна хоче втримати й наростити свої експортні позиції у світі, то в найближчі роки нам потрібні 12-15 торгових аташе по всьому світу. Про це в ексклюзивному інтерв’ю для AgroPolit.com заявив один із претендентів на крісло голови Держпродспоживслужби Геннадій Супіханов.

«В України немає іншого шляху розвивати експорт, окрім як створювати мережу торговельних аташе. Це зробили багато країн і досягнули успіху. Це робить і наш сусід Росія (потенційний конкурент) – у них заплановано в 2020 році запустити 50 торгових аташе по світу. Вони це вже анонсували. Якщо Україна хоче втримати та наростити свої експортні позиції у світі, то в найближчі роки нам потрібні 12-15 торгових аташе по всьому світу»,– наголошує Супіханов.

За словами Супіханова, пріоритетним має бути ринок Європи, другим – Єгипту, через який зайдемо у Північну Африку, третій – Китай і Південно-західна Азія, четвертий – Близький Схід. Допомагати в освоєнні цих ринків мають торговельні аташе, або представники. Як мінімум у цих п’яти регіонах має бути по одному представнику. Торговельні аташе повинні виключно займатися питаннями пошуку нових ніш та представляти інтереси України як потужного виробника продуктів харчування на своїх ділянках.  Це мають бути очі й руки бізнесу українського за кордоном. 

Нагадаємо, Супіханов назвав 4 першочергові завдання з реформування Держпродспоживслужби.