друкувати


Україні потрібно дотиснути ЄС у питанні зонування – зменшити зону зараження пташиним грипом до 30 км

10 березня 2020, 07:00

Україні слід продовжити перемовини з ЄС про зменшення території (у межах прийнятої процедури зонування) з локалізації виявлених випадків спалахів пташиного грипу. Про це в ексклюзивному інтерв’ю для AgroPolit.com розповів один із претендентів на крісло голови Держпродспоживслужби Геннадій Супіханов.

За його словами, наразі ситуація з пташиним грипом в Україні врегульована і контрольована.

«Щодо пташиного грипу: ситуація контрольована. Наразі всі основні виробники птиці експортно-орієнтовані й вони мають належний рівень біологічного та санітарного захисту. З ними проблем немає. На жаль, є окремі випадки спалахів, але вони виникають на рівні дрібних та середніх виробників, де відсутній закритий режим роботи підприємств, нехтують вчасним і якісним виконанням санітарних заходів» – заявив Геннадій Супіханов.

За його словами, Україні потрібно продовжити діалог з ЄС у питанні зонування для отримання подальших поступок .

Дуже важливе питання зонування, щоб обмеження могли би бути застосовані до якомога меншої території, на якій зафіксований спалах грипу, наприклад, у межах 20-30-кілометрової зони», — підсумовує він.

Нагадаємо, що 5 березня Євросоюз зняв заборону на імпорт української курятини. 

Більше читайте у матеріалі «Геннадій Супіханов – про прихід в агро, роботу в двох державних кар’єрах та похід на конкурс голови Держпродспоживслужби».