друкувати


Якщо міністерство будуть розділяти, це призведе до зупинення реформи землі, — Тимофій Милованов

9 березня 2020, 13:40

Екс-міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов вважає, що на даному етапі недоцільно розділяти Мінекономіки. Про це він повідомив в інтерв’ю для Ліга.Бізнес

Милованов зазначив, що розділення міністерства було можливе два місяці тому, в іншій макроекономічній ситуації та в  інші строки. 

«В останні тижні, коли мене запитували про це, я казав, що вже зараз час не дозволяє їх розділити. Я думаю, що оптимально це зробити, в разі потреби, після запуску ринку землі», — сказав екс-урядовець.

Він висловив сподівання, що ринок землі все ж таки буде.

Ми запустили процес. Законопроєкт про обіг земель пройшов перше читання, всі інші законопроєкти, їх там штук сім, все є. Аби тільки наступники продовжили цей курс», — зауважив Милованов.

Нагадаємо, у Зеленського розглядають два варіанти з відновлення Мінагрополітики.

Раніше уповноважений президента з земельних питань Роман Лещенко повідомив, що Мінагрополітики запрацює з наступного тижня. Раніше в Офісі розглядали дві кандидатури – Романа Лещенко та Миколу Сольського.

Мінагрополітики уряд Олексія Гончарука ліквідував наприкінці серпня 2019 року. Після цього обов'язки структури перейшли у підпорядкування Мінекономіки.