друкувати


Міністерство аграрної політики запрацює з наступного тижня

6 березня 2020, 14:39

Міністерство аграрної політики запрацює з наступного тижня. Про це розповів під час публічних дебатів «Відкриття ринку землі суперечить інтересам України», організованих «Українським інститутом майбутнього» уповноважений президента з земельних питань, директор компанії «Агродар ЛТД» Роман Лещенко.

«Хороша новина – у нас з наступного тижня буде відновлено роботу Міністерства аграрної політики. Президент сьогодні сказав, що не помиляється той, хто нічого не робить. Є певні рішення, які були помилковими. Галузь, яка дає 40% виручки, і 20% ВВП не може не мати свого міністерства – це великий мінус», – сказав Лещенко.

Попри намір запустити реанімоване міністерство, його очільника ще не знайшли. Про це розповів новопризначений глава уряду Денис Шмигаль у програмі «Право на владу».

На запитання ведучої Наталії Мосейчук про те, чому не призначили міністра аграрної політики та міністра економічного розвитку Шмигаль відповів так:

Якщо ми ретельно підбиратимемо на ці напрямки, витратимо тиждень на призначення міністрів,  країна виграє. Тому ми не спішимо. «Ми» – це відповідальна партія, президент, і я, як прем’єр-міністр. Кінцеве рішення за мною», – сказав Шмигаль.

Нагадаємо, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль назвав пріоритетним завданням уряду розвиток агросектору. Шмигаля призначили главою уряду 4 березня після відставки уряду Олексія Гончарука та критики його діяльності у парламенті.