друкувати


Префектів обмежать у впливі на підприємців у громадах

6 березня 2020, 12:23

Серед обмежень у діяльності префекта стануть обмеження можливостей впливу на підприємства, які працюють в регіонах. Про це розповів у бліц-інтерв’ю AgroPolit.com адвокат партії «Слуга народу» і президента України Володимира Зеленського, позаштатний радник глави Офісу президента Олександр Качура. Які зміни планують внести до Конституції щодо питання адмінтерустрою читайте за посиланням Олександр Качура: Дискусійне питання – буде чи ні погоджувати уряду призначення префекта президент.

«Якщо навіть префект видає наказ, він повинен діяти не на всі і в тому числі комерційні підприємства на території, а тільки для органів державної влади», – сказав Качура.

Нагадаємо, голова партії «Слуга народу», голова підкомітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та самоврядування Олександр Корнієнко повідомив, що до функцій префекта у громадах передадуть координацію медицини, освіти та правоохоронної системи.  Він розповів, що в Україні вивчають досвід Польщі та Франції.