друкувати


Суд підтвердив правомірність накладеного на Укрспирт штрафу в 33 млн грн

6 березня 2020, 13:07

Верховний суд України відмовив у задоволенні касаційної скарги ДП «Укрспирт», таким чином підтвердивши, що Антимонопольний комітет України правомірно оштрафував цю компанію на 33 млн грн. Про це повідомляє прес-служба АМКУ. 

«5 березня, Верховний суд відмовив у задоволенні касаційної скарги ДП «Укрспирт», залишивши без змін рішення Господарського суду м. Києва та постанову Північного апеляційного господарського суду, якими відмовлено у задоволенні позовних вимог держпідприємства про визнання недійсним рішення Комітету від 20.12.2018 №748-р «Про порушення законодавства про захист економічної конкуренції та накладення штрафу», –  йдеться у повідомленні.

Зазначається, що наразі в АМКУ очікують від Укрспирту сплати штрафу у розмірі 33 млн грн, припинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції та розроблення і застосування прозорого та обґрунтованого механізму ціноутворення під час оптової реалізації спирту етилового ректифікованого.

Нагадаємо, що народні депутати аграрного комітету підтримали план роботи з підготовки до приватизації ДП «Укрспирт», запропонований Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.