друкувати


Депутати починають підготовку до земельного референдуму за законом 1991 року, – Тимошенко

6 березня 2020, 09:21

Лідер партії політичної сили «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявила, що її партія починає підготовку до всеукраїнського референдуму щодо продажу сільськогосподарської землі за законом 1991 року. Про це вона заявила у кулуарах Верховної Ради, повідомляє Укрінформ

«Зараз я хочу зробити заяву про те, що ми, як наша команда, партія «Батьківщина» починаємо діяти по закону про референдум 1991 року і готуватися до проведення референдуму щодо висловлення українцями свого бачення – продавати сільськогосподарську землю чи не продавати її взагалі, а залишитися на відносинах оренди», – сказала Тимошенко.

Вона також запросила опозиційні партії, аграрні асоціації, рухи, профспілки і фермерів, щоб об'єднати зусилля і розпочати процес всеукраїнського референдуму.

Тимошенко зазначила, що згідно з рішенням судів трьох інстанцій, в Україні діє закон «Про всеукраїнський та місцеві референдуми» 1991 року.

У країні є рішення трьох рівнів судів – місцевого суду, апеляційного суду і Верховного Суду, які постановили, що після скасування закону про референдум в Україні залишився закон про референдум 1991 року. Три інстанції суду сказали, що на сьогодні діє закон про референдум 1991 року, – зазначила Тимошенко.

Нагадаємо, що станом на 3 березня депутати Верховної Ради України розглянули 2 тисячі правок до законопроєкту № 2178-10, який має відкрити ринок землі. Попри очікування отримати домовленість із ОПЗЖ, які подали найбільшу кількість правок до документа, прискорити розгляд депутатам від партії «Слуга народу» на сьогодні не вдалося.