друкувати


Зеленський запропонував на посаду прем’єр-міністра Шмигаля

4 березня 2020, 18:00

Президент України Володимир Зеленський вніс подання про призначення на посаду прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля. Про це повідомив голова Верховної Ради України Дмитро Разумков під час позачергового засідання ВР, повідомляє АgroPolit.com.

«Відповідно до ст. 106 Конституції України президент вніс подання про призначення Шмигаля Дениса Анатолійовича прем’єр-міністром України», — повідомив Разумков.

Відповідний документ зареєстровано на сайті ВР під номером 3168.

Володимир Зеленський запросив депутатів проголосувати за призначення Дениса Шмигаля.

Українцям потрібен уряд, який зробить неможливе. За ці роки у нас було дуже багато урядів, як уряд порятунку, казнокрадів, сильних господарників. Сподіваюсь, знайдеться уряд для людей. Вношу на розгляд парламенту Дениса Шмигаля», — заявив з трибуни парламенту Зеленський.

Денис Шмигаль запевнив, що планує посилити економічний блок та створювати привабливий інвестиційний клімат.

«Уряд має посилити економічний блок. Він повинен забезпечити зростання промисловості й аграрного сектору та добробуту українців. Ми побачили тільки зміцнення гривні, яке вдарило по експорту. Мова про реформу децентралізації, якою я займався понад пів року. Про реформу будівництва, доступні кредити, іпотечні кредити для населення, презентувати стратегію розвитку на найближчі роки. Пропонуватиму дискусію щодо місця України на мапі світу. Це покращення інвестиційного клімату. Ці завдання буде вирішувати новий уряд. Ми це розуміємо. Очікування громадян величезні, реформи не закінчуються. Завдання зможемо виконати лише разом. Дякую за довіру президенту і Верховній Раді, українському народу», — сказав Шмигаль.

Нагадаємо, що сьогодні парламент відправив 353 голосами у відставку Кабінет міністрів Олексія Гончарука.