друкувати


За місяць стане відомо хто з виробників курятини використовує антибіотики

4 березня 2020, 12:00

За місяць стануть відомими результати моніторингу вітчизняних виробників курятини щодо застосування антибіотиків при виробництві продукту. Про це розповів директор Асоціації «Союз птахівників» Сергій Карпенко, передає УНН. 

«Моніторинг триває, і на кінець березня асоціація планує здійснити перші аудити», – сказав він.

Карпенко нагадав, що моніторинг розпочато 1 січня 2020 року, за ініціативи найбільш свідомих українських виробників курятини та яєць. Мова про:

– Групу компаній МХП (ТМ «Наша Ряба»);

– ЗАТ «Володимир-Волинська птахофабрика» (ТМ «Епікур»);

– ТОВ «Ясенсвіт» ГК «Ovostar Union» (ТМ «Ясенсвіт»).

Мета моніторингу – звести нанівець необґрунтовані закиди споживачів і ЗМІ про масове застосування антибіотиків при вирощуванні курятини, – каже голова асоціації.

Він додав, що сьогодні в структурі виробництва м'яса м'ясо птиці займає 72%, споживання продукту – 50%.

І до цієї галузі завжди була прискіплива увага від споживачів, ЗМІ, які часто-густо необґрунтовано нарікали на те, що у м'ясі курки багато сальмонели, антибіотиків, гормонів росту. Тож цим проектом ми хочемо звести нанівець всі закиди і довести, що продукція птахівництва виробляється технологічно чистою, і несе лише здорове харчування як для українського, так і для закордонного споживача, – пояснює Карпенко.

Він додав, що до складу асоціації входить чимало виробників курятини і яєць. І кількість охочих долучитися до моніторингу з кожним днем зростає.

За підсумками моніторингу українська курятина зможе отримати знак «Без антибіотиків, – каже Карпенко.

Нагадаємо, що в Україні – новий рекорд експорту м’яса птиці.