друкувати


Установлено причини авіакатастрофи, у якій загинув Тарас Кутовий

3 березня 2020, 10:42

В Україні завершилося розслідування авіакатастрофи в Полтавській області, в результаті якої загинув екс-міністр аграрної політики і продовольства України Тарас КутовийПро це свідчать дані звіту Національного бюро з розслідування авіаційних подій та інцидентів з цивільними судами. 
 
«Найбільш імовірною причиною катастрофи вертольота R44 II UR-KTB стала втрата пілотом контролю над вертольотом під час виконання маневру після попадання в туман. За прийняття рішення щодо виконання вильоту пілот не надто ретельно проаналізував зональні прогнози для польотів на низьких рівнях», –  наголошується в звіті.

Згідно зі звітом, о 12:45 диспетчер поінформував пілота, о 4:55 в Лубнах була видимість до 100 м через туман. Пілот підтвердив отримання даної інформації. Надалі, як зазначається в звіті, пілот на радіозв'язок не виходив і на запит диспетчера о 13:27 не відповідав.

Як відзначили експерти, вертоліт при виконанні польоту потрапив у туман із видимістю менше 300 м і з низькою висотою нижньої межі хмар. Такі умови, як передбачається у звіті, змусили пілота знижуватися з великою вертикальною швидкістю, щоб не втратити візуальний контакт із наземними орієнтирами і з метою підбору майданчика для посадки вертольота.

Через низьку висоту (менше 20 м), яка була у вертольота, сталося зіткнення з землею, руйнування і, як наслідок, пожежа, – уточнюється у звіті.

Нагадаємо, що колишній міністр аграрної політики і продовольства України Тарас Кутовий загинув під час нещасного випадку 21 жовтня 2019 року.