друкувати


Президент був змушений скликати позачергове засідання парламенту через земельний закон – Стефанчук

2 березня 2020, 12:13

Президент України Володимир Зеленський був змушений скликати позачергове засідання парламенту у середу через те, що Рада заблокована розглядом земельного закону № 2178-10. Так висловився перший заступник голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук.

«Президент України ініціював позачергове засідання Верховної Ради. Причина цьому одна – оскільки Верховна Рада фактично заблокована розглядом закону про ринок землі, але треба приймати нагальні рішення. В тому числі здійснювати парламентський контроль. Жодних перетягувань повноважень немає. Президент реалізував єдине процедурне і процесуальне повноваження оголосити про скликання позачергового засідання. І визначив той порядок питань, які він би хотів розглянути», – сказав Стефанчук.

Нагадаємо, 29 лютого у Кабміні сповіщали, що вечірня зустріч членів уряду з прем’єром Олексієм Гончаруком закінчилась анонсом останнього, що він напише заяву про відставку після цього Володимир Зеленський скликав позачергове засідання ВР. Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук зранку 2 березня провів спілкування з пресою та відповів на запитання про можливі зміни в уряді. На засіданні Погоджувальної ради розглядають питання майбутнього Кабінету міністрів України.