друкувати


Лещенко розповів, що буде з лісами і водоймами після відкриття ринку землі

2 березня 2020, 07:30

В Україні буде створена законодавча база для регулювання лісової та водної політики після відкриття ринку землі. Про це в інтерв’ю «Сегодня» розповів уповноважений президента з земельних питань землі Роман Лещенко.

«По воді й лісі буде окреме законодавче регулювання, тому що «прихватизація» прибережних смуг і неконтрольована вирубка лісів вже вийшли за межі здорового глузду. Поки що триває інвентаризація. Але основна ідея — що лісові та водні ресурси будуть також передані громадам, які визначатимуть режим володіння і користування. Але це не означає, що громада може йти на порушення закону та, наприклад, віддавати прибережні смуги під вирощування кукурудзи або під приватний пляж», — пояснив Лещенко. 

До того ж, за його словами, буде й коригування законодавства на рівні держави. Тому що без спеціального регулювання порядок навести не вдасться. А лісові та водні ресурси — це питання національної безпеки.

Нагадаємо, що у новій версії законопроєкту про адміністративно-територіальний устрій планують виключити повноваження президента знімати з посад голів ОТГ, які вчиняють протиправні дії.