друкувати


Президент Володимир Зеленський тестує двох кандидатів на Мінагрополітики – відомство планують поновити

29 лютого 2020, 11:30

В Офісі президента та уряді наразі обговорюють варіант реанімації Міністерства аграрної політики та продовольства. Про це AgroPolit.com повідомило джерело в уряді та Офісі президента.

«Зараз тривають консультації  щодо повернення до складу Кабміну аграрного міністерства, відділивши його від МЕРТу. Рішення остаточно приймуть у понеділок. Пікантність ситуації у тому, що за собою це місце уже «застовпив» публічно Тимофій Милованов, але в офісі інше бачення кандидатур. Зокрема, зараз розглядають кілька: Роман Лещенко та Микола Сольский – ключові», – говорить наше джерело.

Інший співрозмовник додає, що обидва кандидати наразі активно обговорюються і вони теж взяли паузу на подумать.

Їх розглядають, бо вони нові обличчя без негативного бекграунду, і в кожного із них є достатньо знань, щоби керувати Мінагро. Сильні, харизматичні, їх сприймає ринок», – поясню джерело.

Нагадаємо, що  Роман Лещенко наразі є уповноваженим президента із земельних питань, а Микола Сольский – голова аграрного комітету, який є ініціатором зрушення земельного питання в Раді.  

Мінагрополітики уряд Олексія Гончарука ліквідував наприкінці серпня 2019 року. Після цього обов'язки структури перейшли у підпорядкування Мінекономіки. Напередодні давоського форуму лунала інформація про поновлення Мінагро, але тоді був дедлайн – не раніше, ніж приймуть закон про землю та запустять ринок землі. За даними AgroPolit.com, на цьому наполягав Світовий банк.