друкувати


На 1 грн бюджетних коштів Інститут ім. Юр'єва заробляє 3,1 грн небюджетних — офіційно

26 червня 2016, 09:08

На 1 грн. бюджетних коштів Інститут ім. Юр'єва заробляє сьогодні 3,1 грн небюджетних. Інакш в інституті працювало б не 255 осіб, а максимум 120. Про це у інтерв'ю Latifundist.com повідомив директор інституту ім. Юр'єва Віктор Кириченко.

Кириченко зазначив, що для інституту постійно є загроза скорочення штату.

"Щоб зберегти колектив я знайшов вихід, змусив їх виконувати не характерні для наукових співробітників функції. Вони стали менеджерами, хорошими пропагандистами своїх напрямків, і це дало успіх. Так, у них менше часу залишається на науку, але іншого виходу немає", — розповідає директор інституту.

За його словами, державного фінансування вистачає на мізерну зарплату 100 працівникам. А все інше — утримання приміщень, підвищення добробуту співробітників, обробку полів, пальне і так далі доводиться тягнути самим.

"В інших країнах наука повністю фінансується державою. І мова йде не тільки про таких гігантів, як, наприклад, Китай або США. У країнах колишнього СНД, в тому ж Азербайджані науку повністю підтримує держава. Ми працюємо на власному ентузіазмі. Інститут ім. Юр'єва входить у десятку кращих центрів генетичних ресурсів, це визнають усі вчені світу. Нас добре знають у Європі. А ми не в змозі оплатити відрядження вченому на зарубіжний конгрес для відпрацювання спільних завдань."