друкувати


20% коштів громад спрямують на підготовку місцевих керівних кадрів

28 лютого 2020, 18:52

Із бюджету громад 20% коштів планують спрямувати на підготовку кадрів, які будуть розробляти план розвитку ОТГ, розподіляти бюджет та управляти податковим надходженнями. Про це у ексклюзивному коментарі AgroPolit.com розказав депутат від фракції «Слуга народу» Віталій Безгін.

«Громади отримують об’єктивно більше ресурсів, а виявляється, у більшості громад немає людей, які спроможні написати якісний проект. З цього приводу ми ведемо консультації з західними партнерами, щоб утворити тут школу по підготовці кадрів. Крім того, «Слуга народу» 2 тижні тому запустила школу депутатів та голів ОТГ, які будуть безкоштовно проходити навчання, щоб на сільському рівні підтягати рівень знань. Щоб були здатні продукувати проект, а не кидати гроші на депозит, бо не можуть ними розпоряджатись, не знають, як ефективно це зробити. але є певна проблема, що всі роки до цього 99% коштів йшли в тверду інфраструктуру – залатати дорогу під вибори і так далі. Ми плануємо, що 20% грошей будуть йти на розвиток кадрів», – сказав Безгін.

Нагадаємо, депутати від фракції «Слуга народу» назвали заплановану дату, коли на розгляд у сесійній залі винесуть законопроект про адміністративно-територіальний устрій України. В рамках дискусії визначають функції та повноваження префектів, які будуть відповідати за ієрархічний нагляд в ОТГ.