друкувати


Законопроект про зміни адмінтерустрою буде подано до парламенту після голосування щодо ринку землі

25 лютого 2020, 13:03

Законопроект про зміни адміністративно-територіального устрою буде розлянуто у парламенті після завершення обговорення та голосування законопроекту № 2178-10, який має відкрити ринок землі в Україні. Про це розповів депутат ВР Олександр Корнієнко під час громадського хабу щодо змін до Конституції України в питанні децентралізації. Зараз над створенням законопроекту працюють депутати. 

Відомо, що ухвалення та реалізацію законопроекту планують до проведення місцевих виборів в Україні.

У ексклюзивному коментарі AgroPolit.com про те, чи припускає правляча політсила, що законопроект не буде вчасно проголосовано та прийнято до календарної дати місцевих виборів, заплановинах на осінь, Олександр Корнієнко відповів так:

«Ми будемо намагатися прийняти 2804 до місцевих виборів, підтримка депутатів, щоб проголосувати є. Тому сподіваємось встигнути. Однак незалежно від того, чи буде проголосовано закон та чи будуть зміни до Конституції України, місцеві вибори відбудуться», – сказав Корнієнко.  

Це вже четверте подання на розгляд парламенту законопроектру про адміністративно-територіалний устрій. Перший був запропонований командою Володимира Гройсмана, ініціатором другого № 2598 був особисто Володимир Зеленський. Про те він не отримав підтримки громадськості. Наступним був законопроект № 2804, запропонований Мінрегіонрозвитку та громадськими організаціями, однак і він не став ключовим. Тепер обіцяють розробку документу за участі побажань представників громад.