друкувати


Україна за рік погодила 75 міжнародних ветеринарних сертифікатів

25 лютого 2020, 13:30

Україна у 2019 році погодила 75 міжнародних ветеринарних сертифікатів на експорт та імпорт рослинницької та тваринницької продукції. Про це повідомила прес-служба Державної служби з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів.

Зокрема, 28 форм міжнародних ветеринарних сертифікатів на експорт з України було узгоджено з компетентними органами Боснії та Герцеговини, Ефіопії, Катару, Китайської Народної Республіки, Лівану, Лівії, Північній Македонії, Королівства Саудівська Аравія, Сербії, Сінгапуру, Туреччини, Японії, Тайваню.

Ще 47 форм міжнародних ветеринарних сертифікатів на імпорт в Україну було узгоджено з компетентними органами ЄС, Бельгії, Білорусі, Болгарії, Великобританії, Вірменії, Греції, Естонії, Ірландії, Іспанії, Італії, Канади, Литви, Молдови, Польщі, Румунії, Сербії, Словаччини, Угорщини, Фінляндії, Хорватії, Швейцарії, Швеції.

Крім того, минулого року Україна успішно пройшла 5 зовнішніх аудитів компетентних органів ЄС, Китаю, Канади, Ефіопії по системі державного контролю за виробництвом різного роду продукції. Це свідчить про визнання системи державного контролю в Україні та її дієвості, а також говорить про те, що українська продукція популярна у світі, — цитує прес-служба в. о. голови Держпродспоживслужби Ольгу Шевченко.

Також у 2019 році було підписано 5 міжвідомчих міжнародних договорів з експорту ріпакового шроту з України в КНР, за вимогами для меду, що експортується з України в КНР, ветеринарний сертифікат здоров'я для експорту антилоп з України в КНР, за основними напрямками співпраці у сфері захисту прав споживачів, а також грантову угоду "Підтримка заходів захисту, що здійснюються в цілях боротьби з африканською чумою свиней (АЧС) в Україні".