друкувати


Названо три нормативні документи, які обмежують ввезення в Україну інноваційної хімії

25 лютого 2020, 08:20

Три нормативні документи, які не дозволяють потрапити в Україну якісним інноваційним засобам захисту рослин, назвав народний депутат України VIII та IX скликань, член Комітету Верховної Ради України з питань аграрної  та земельної політики Микола Кучер. Про це він розповів у блозі AgroPolit.com Оригінал чи копія: як законодавчо навести лад на ринку захисту рослин.

Це такі документи, як:

Детальніше про перспективу законодавчих змін для відкриття ринку засобів захисту рослин  країнами ЄС читайте у блозі Кучера. Нагадаємо, президент асоціації Ягідництво України Ірина Кухтіна розповіла, що вартість реєстрації препаратів для захисту рослин в Україні втричі більша, ніж у Польщі.  

Нагадаємо, наразі у Верховній Раді є законопроект №2289, який пропонує спростити порядок завезення пестецидів та хімікатів для дослідницьких цілей, авторства Олега Тарасова і групи депутатів. Прийняття цього законопроекту забезпечить українським аграріям можливість використовувати передові технології захисту рослин, що дозволить збільшити врожайність сільськогосподарських культур, зберегти вирощений урожай, покращити його якість та безпечність, а також утримати на світовому ринку продовольства передові позиції стабільного постачальника сільськогосподарської продукції.