друкувати


Мита на українські товари можуть знизити на 20 ринках, – Мінекономіки

24 лютого 2020, 17:00

Мита на українські товари можуть знизити на 20 ринках у результаті цілеспрямованої державної експортної політики. Про це повідомляє прес-служба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

«У процесі реалізації політики очікується збільшення експорту вдвічі протягом п’яти років, зменшення рівня мит, які застосовуються на 20 ринках до яких експортуються топ-100 українських товарів, скорочення оформлення експортних операцій із 66 годин у 2018 році до 24 годин у 2024 році», – зазначається у повідомленні.

Зазначається, що перспективи експортної політики обговорювалися під час зустрічі експертів Мінекономіки з представниками експортерів і громадськості. 

За даними Мінекономіки, неурядові учасники зустрічі висловили низку пропозицій, зокрема про доцільність встановлення дзеркальних обмежень для російських товарів, вихід на азіатські ринки, доцільність систематичного діалогу з бізнесом для кращого розуміння поточних потреб українських експортерів.

У повідомленні зазначається, що проблеми з пригніченням українського експорту стосується значної кількості галузей: 48% вітчизняного ВВП формуються за рахунок поставок на зовнішні ринки.

Нагадаємо, уряду пропонують ініціювати отримання нульової ставки ввізного мита на усю агропродукцію до країн ЄС. Таку пропозицію висунув голова підкомітету з питань удосконалення структури державного управління в сфері агропромислового комплексу комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Олег Тарасов.