друкувати


В Україні пропонують відновити діяльність санітарно-епідеміологічної служби

24 лютого 2020, 10:30

Рада нацбезпеки і оборони України звернулася до Кабінету міністрів України з пропозицією відновити діяльність санітарно-епідеміологічної служби. Про це розповів секретар РНБО Олексій Данілов в інтерв'ю на телеканалі 1+1.

«Рада нацбезпеки і оборони звернулася до Кабінету міністрів не (для того, щоб. — Ред.) повернути нашу службу... а саме, щоб вона стала виконувати ті функції, які вона мала б виконувати. Йдеться про санепідемічну службу. Але це не перевірка їдалень, кафе або ресторацій. Це суто боротьба з такими речами, які сьогодні є в країні», — зазначив Данілов.

Він також заявив, що держава «повністю готова до можливих викликів», коментуючи питання, чи існує в Україні система біологічного захисту.

Нагадаємо, 31 грудня 2019 року влада Китаю заявила про спалах невідомої пневмонії в місті Ухань. У січні стало відомо, що збудником захворювання став новий тип коронавірусу. 

Також повідомлялося, що Мінекономіки розглядає два сценарії впливу коронавірусу на Україну.

Зазначимо, що Китай у 2019 році випередив ЄС за темпами нарощування експорту з України, але через карантинні заходи у 2020 році торгівля між Україною та Китаєм може зазнати суттєвих втрат.