друкувати


Понад 150 країн визнали українську систему контролю за якістю харчової продукції ефективною

21 лютого 2020, 14:00

Сьогодні Україна експортує свою продукцію до понад 150 країн світу, і це свідчить про довіру торговельних партнерів до безпечності вітчизняних харчових продуктів. Про заявила т.в.о. голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Ольга Шевченко, повідомляє Укрінформ.

«Якщо говорити про експорт, він завжди пов’язаний з оцінкою системи. На сьогодні Україна може експортувати більш ніж до 150 країн світу, це свідчить про те, що система і функціювання напрямів роботи Держспоживслужби за експорту тваринницької і рослинницької продукції визнана дієвою, прозорою та викликає довіру з боку торговельних партнерів», – сказала Шевченко.

Вона зазначила, що за минулий рік в Україні було проведено 5 зовнішніх аудитів різних країн для виходу на міжнародні ринки — ЄС, КНР, Канади та Ефіопії.

У звіті Держпродспоживслужби зазначено, що минулого року було погоджено 28 експортних сертифікатів, відкрито загалом 98 ринків. Наразі триває оцінка системи роботи Держпродспоживслужби 65 країн.

У звіті зазначається, що експорт до країн Європейського Союзу здійснюють 333 українських підприємства, з яких 153 — виробники харчових продуктів.

Нагадаємо, що у межах Міжнародного року здоров’я рослин упродовж 2020 року в усіх областях України планується реалізувати інформаційний проект з підвищення обізнаності «НЕ РИЗИКУЙ!»